Speltips 17 Juni 2017 EM Portugal – Serbien U21 EM

Ett revanschsuget Portugal siktar på guld i U21 EM i Polen. Vi har laddat med all info om matchen i vårt speltips 17 juni 2017!

Det är en väldigt fin upplaga av Portugal som åker till Polen för att slåss om guldet. I förra EM blev Sverige för svåra men nu siktar Portugal på revansch. Kvar från silverlaget 2015 är supertalangen Renato Sanches och har han en bra turnering kan det mycket väl bära hela vägen till guld.

Speltips 17 Juni 2017 EM Portugal - Serbien U21 EM

Speltips 17 Juni 2017

Portugals U21-lag fick bra inspiration av herrlandslagets vinst i EM förra sommaren. Nu är tanken att de ska bygga vidare på den framgången och visa att Portugal har ett lag även för framtiden.

Efter U21-EM för två år sen när Portugal förlorade på straffar mot Sverige har laget gått som tåget. Portugiserna kommer till den här turneringen efter att ha kört över allt motstånd i sin kvalgrupp med raden 8-2-0 på tio matcher och 34-5 i målskillnad. Truppen består av skickliga spelare i alla led. I backlinjen har laget skickliga mittbacken Ruben Semedo som nyligen signerat för Villarreal för lite över 100 miljoner. Centralt i banan har de nyckelspelaren Renato Sanches men också Portos mittfältsstjärna Ruben Neves som kommer ha alla storklubbars ögon på sig i den här turneringen. Speltips: Portugal vinner: 1,72* hos Svenska Spel

Portugal kommer dock få kämpa för att ta sig vidare från gruppen. I gruppen finns turneringsfavoriten Spanien och lördagens premiärmotståndare Serbien att slåss med. Serbien tog sig till slutspelet via en andraplats i gruppen bakom Italien med bara en förlust på tio matcher. I laget finns flera spelare som vann U-20 VM-guld 2015 så truppen har en hög kapacitet om de får bitarna på plats. I det guldlaget kretsade nästan allt kring Andrija Zivkovic som tillhör portugisiska klubblaget Benfica i nuläget och är den yngsta spelaren att debutera för Serbiens A-landslag någonsin. Den lilla yttern (1,70 lång) är spelaren serberna tror mest på från den här upplagan och det ser ut som han har alla kvalitéer för att bli en världsklasspelare i framtiden.

I den här matchen lär dock den gamla landslagsbacken och Portugals tränare Rui Jorge ha en plan för hur laget ska stoppa Zivkovic och Serbien. Han har under hela kvalet haft en fin defensiv balans i laget och visat upp att han är en skicklig taktiker. Med tanke på matchens stora betydelse skulle det inte förvåna om vi fick se en taktisk match från båda lagen med få riktigt klara målchanser. Speltips: Under 2,5 mål: 1,77* hos Svenska Spel

Ska Portugals starka trupp imponera redan i premiären eller blir Serbien en jobbig överraskning? Svaret får vi på lördag kväll.

U21 EM Portugal – Serbien

Match: Portugal U21 – Serbien U21
Tävling: U21 EM
Plats: Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka (Bydgoszcz)
Tid: 18:00
TV: Eurosport 2
Odds: 1) 1,72 X) 3,35 2) 4,35*
Över 2,5 mål: 1,83 Under 2,5 mål: 1,77*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel