Speltips 18 Juni 2017 Danmark U21 – Italien U21

Viktig premiärmatch i tuffa grupp C och vi har ett speltips 18 juni 2017 mellan Danmark U21 – Italien U21.

Med tanke på att U21- EM utökad från åtta till tolv lag och bara ettan är garanterad att ta sig vidare från gruppen blir första matchen en riktig nyckelmatch för alla lag i turneringen. Här ställs Sveriges semifinalmotståndare och antagonist, Danmark, från U21-EM 2015 mot ett på pappret starkt Italienskt landslag.

Speltips 18 Juni 2017 Danmark U21 - Italien U21

Speltips 18 Juni 2017

I tuffa grupp C har vi förhandsfavoriten Tyskland och ett spännande Tjeckien tillsammans med motståndarna i den här matchen. Danmark består till större delen av spelare från den inhemska ligan medan Italien har ett riktigt namnstarkt lag som säkert kommer ge tränaren Luigi Di Biagio trevliga bekymmer vid den första laguttagningen.

Den italienska tränaren och tidigare landslagspelaren Di Biagio är pressad inför det här mästerskapet. Under förra U21-EM slogs hans italienska landslag ut i gruppen men förbundet har gett honom förtroendet över ett mästerskap till. Nu gäller det därför att prestera med det fina material han förfogar över.

Laget består av flera skickliga spelare som Buffons arvtagare Gianluigi Donnarumma i mål, ledaren Daniele Rugani i mittlåset och offensiva stjärnan Domenico Berardi. I mitten har laget sin allra starkaste lagdel med rivjärnet Benassi, kreatören Bernadeschi och passningsskickliga Gagliardini. Gli Azzurri imponerade stort i kvalspelet till EM där laget gick obesegrade genom gruppen med den förkrossande målskillnaden 17-3. Speltips: Italien vinner: 1,70* Svenska Spel

Di Biagios tränarstil tillhör den mer traditionella skolan italienska tränare. Han prioriterar den defensiva balansen i laget och är taktiskt slipad. Med bara tre insläppta mål i kvalet och turneringens bästa mittbackspar i Rugani/Caldara talar mycket för att Italien håller nollan i inledningsmatchen. Speltips: Danmark Under 0,5 mål: 2,28* hos Svenska Spel

Danmark imponerade likt Italien i kvalet till EM med nio vinster och bara en förlust. Danskarna hade dock hela kvalets lättaste grupp med få riktiga utmanare och kvalitén på de rödvita är svårbedömd. Storstjärnan Kasper Dolberg finns inte med i truppen utan laget får hoppas på att danska Superligans skytteligavinnare Marcus Ingvartsen producerar mål även här.

Kan våra grannar i söder skrälla i premiären eller kommer de taktiskt slipade italienarna bli för svåra?

U21 EM den 18 Juni 2017

Match: Danmark U21 – Italien U21
Tävling: U21-EM
Plats: Stadion MKS Cracovia (Kraków)
Tid: 20:45
TV: Eurosport 1
Odds: 1) 4,50 X) 3,32 2) 1,70*
Över 2,5 mål: 1,91 Under 2,5 mål: 1,70*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel