Speltips 21 April 2017 Sevilla-Granada

Speltips 21 April 2017 Sevilla-Granada. En överkörning att vänta i Sevilla när Granada kommer på besök?

Mycket står på spel när omgång 33 sparkas igång med detta andalusiska möte där Granada tar den korta resan till grannstaden Sevilla för att samla de sista krafterna mot ett nytt kontrakt. Mycket talar dock för att de får resa hem med noll poäng igen mot ett skickligt Sevilla som jagar direktplats till Champions League.

Speltips 21 April 2017 Sevilla-Granada

Speltips Sevilla-Granada

Det är derbydags nere på den spanska sydkusten, men Sevilla-Granada är inte detsamma som Sevilla-Real Betis. Det är betydligt svalare känslor mellan dessa klubbar och vi ska inte förvänta oss en hetsig derbyatmosfär på fredagkvällen. Däremot kan vi nog räkna med att Sevilla vill ta revansch på sig själva efter förlusten i vintras med 2-1.

Hemmalaget Sevilla har hackat lite senaste tiden och därmed förlorat tredjeplatsen till Atletico Madrid. Laget har bara en seger på sina åtta senaste i alla tävlingar och åkte som bekant ut Champions League mot Leicester för ungefär en månad sen. Nu är fokus enbart på ligan och enligt kaptenen Vincent Iborra har laget satt upp tredjeplatsen som målsättning inför slutspurten som innebär en direktplats till Champions League nästa säsong. Ska man greja denna målsättning och ta ikapp Atletico Madrids trepoängsförsprång bör ett dystert Granada, med sämst målskillnad i hela La Liga, en poäng på de senaste sju matcherna och inte en enda bortavinst på hela säsongen, vara en munsbit för hemmastark Sevilla. Bara en förlust på Ramon Sanchez i år, den kom mot Barcelona. (Sevilla -2.5: 2.21* hos Svenska Spel)

I Granada är läget som sagt uppgivet. Trots att man senast i hemmamötet med Celta Vigo hade tagit in Arsenal-legendaren Tony Adams som tillfällig tränare så gav det ingen effekt. Laget förlorade mot Celta Vigos B-uppställning med 3-0 och när man skulle tacka för hemmastödet så buades man ut av fansen med all rätt. Laget fortsätter att släppa in väldigt enkla mål och har i snitt 2.6 insläppta mål per match i sina fem senaste. Laget har dock hyfsad offensiv kompetens i United-lånet Andreas Pereira och Dynamo Kiev-lånet Artem Kravets så det skulle inte förvåna om man kan få in en boll på ett defensivt slarvigt Sevilla. (Över 3.5 mål: 1.74* hos Svenska Spel)

Matchinfo Sevilla-Granada

Match: Sevilla-Granada
Plats: Ramon Sanchez Pizjuan
Tid: 21:00
TV: Viasat Sport Premium
Odds: 1) 1,16 X) 6,75 2) 11,50*
Över 2.5 mål: 1,28 Under 2.5 mål: 3,42*
Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på fotbollsmatchen : Svenska Spel