Speltips 29 April 2017 Espanyol – Barcelona

I vårt speltips 29 April 2017 har vi hittat matchen Espanyol – Barcelona och ställer oss frågan: Kan Espanyol avgöra La Liga på lördagskvällen?

Katalanskt derby är veckans huvudmatch från La Liga när titelstriden mellan de två stora rivalerna Real och Barca fortsätter. Ett passionerat Espanyol har nu ett perfekt tillfälle att avgöra ligan genom att fälla sin ärkerival.

Speltips 29 April 2017 Espanyol - Barcelona

Speltips Espanyol – Barcelona 29 April 2017

Den senaste veckan i Barcelona har tillhört Lionel Messi. Argentinaren gjorde sitt 500:e mål i Barcatröjan efter sina två mål i 3-2 segern mot Real där han avgjorde matchen efter en fantastisk Barcakontring i matchens sista sekund. Han äntrade sedan planen i veckan mot Osasuna, fick en stående hyllning av hela Nou Camp, gjorde sina två mål igen och blev sedan utbytt för att vilas inför detta derbymöte. Den stora lilla man är i toppform och Espanyols defensivt skickliga tränare Quique Sanchez Flores behöver ha en plan för hur laget ska sättas upp defensivt för att stoppa Messi.

Det är tydligt att de båda storklubbarna nu växlat upp ordentligt i slutet när de i veckan ställde ut roterande elvor men ändå stod för storsegrar med 7-1 (Barca) och 6-2 (Real). Denna helg spelar Real Madrid fyra timmar före Barcelonas match mot sitt bogey team Valencia. Räkna med att Barcelona har koll på den matchen och blir det poängtapp för marängerna så lär vi se ett Barcelona som går ut och kör över fullständigt. I lagets fem senaste inbördes har Barca vid tre tillfällen krossat och vunnit med minst tre måls marginal. Speltips: Barcelona -2.5 till oddset 2,24* hos Svenska Spel

Trots att en överkörning är att räkna med så kommer Espanyol aldrig ge upp utan en fajt. Laget ligger i mitten av tabellen och har gått och väntat på just den här matchen i veckor. Mot ett för stunden defensivt svagt Barcelona som inte hållit nollan i fler än två av de senaste tio matcherna i ligaspelet så har Espanyol alla chanser att hitta målet, kanske via sin giftiga anfallare Gerard Moreno. Speltips: Båda lagen gör mål till oddset: 1,91* hos Svenska Spel

Vilken härlig match som väntar oss och vi kommer som vanligt få se två passionerade lag i detta möte. Kan lillebror Espanyol knäppa Barcelona på fingrarna och därmed avgöra ligan?

La Liga Espanyol – Barcelona 29 April 2017

Match: Espanyol – Barcelona
Tävling: La Liga
Tid: 20.45
Plats: Estadio Cornellá-El Prat
TV: Viasat Sport Premium
Odds: 1) 12,60 X) 6,75 2) 1,15*
Över 2,5 mål: 1,35 Under 2,5 mål: 3,00*

Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel