Speltips GAIS – Trelleborg 5 juni 2017

Vi vänder blickarna mot superettan och ett speltips mellan GAIS och Trelleborg den 5 juni 2017. GAIS tar emot skyttekungen ikväll!

GAIS, Superettans målfattigaste lag, gästas av ett av de målfarligaste. Kan Trelleborg, med skytteligaledaren Camara Jönsson på topp, plocka viktiga poäng på Gamla Ullevi ikväll?

Speltips GAIS - Trelleborg 5 juni 2017

Speltips GAIS – Trelleborg 5 juni 2017

Allsvenskan tar sommaruppehåll för U21-EM, men Superettan rullar på som vanligt. Den elfte omgången avslutas ikväll på Gamla Ullevi när GAIS tar emot Trelleborg. Skåningarna sniffar på Allsvenskan med sin fjärdeplats i tabellen, medan GAIS känns tunga och vilse i sitt spel och parkerar på nedre halvan av tabellen. Hittills har göteborgarna gjort minst mål i hela Superettan, blott åtta stycken på tio matcher.

Storförlusten borta mot Varberg med 1-7 sved givetvis för makrillarna. Efter det har man även hunnit gästa Degerfors där det också blev torsk med 1-2. Men på hemmaplan har man lyckats bättre. Bara två insläppta mål på fyra matcher där, men samtidigt endast tre baljor framåt. Trots att Trelleborg har petat in 21 mål hittills i år så talar mycket för att ett den tighta defensiven från GAIS, i kombination med deras oförmåga framför mål, gör att vi kan komma att bevittna en målsnål tillställning ikväll. Hittills har tre av GAIS fyra hemmamatcher slutat med bara ett mål eller mindre. (Under 1,5 mål: 4,00* hos Svenska Spel)

Trelleborg har ett riktigt intressant lag i år med mängder av rutin inte minst i exallsvenska Kristian Haynes och anfallaren Marcus Pode. Det är dock Podes kollega på topp som stulit rubrikerna i år. Salif Camara Jönsson har stått för en strålande vår och leder Superettans skytteliga med tio mål, vilket gör att han snittar ett mål per match. 33-åringen har blommat ut sent, men följs nu av flera Allsvenska klubbar. Kan han hålla sitt målsnitt och stänka in en balja kan det mycket väl räcka till tre viktiga poäng för Trelleborg som just nu jagar Dalkurd och en kvalplats till Allsvenskan.

Trots att det bara skiljer fyra poäng mellan lagen så känns det som Trelleborg har betydligt mer självförtroende och go i truppen. Så med Superettans hetaste anfall får man ge skåningarna god chans till vinst här. (Trelleborg vinst: 2,73* hos Svenska Spel)

Superettan GAIS – Trelleborg 5 juni

Match: GAIS – Trelleborg
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: TV4 Sport
Odds: 1) 2,29 X) 3,40 2) 2,73*
Över 2,5 mål: 1,75 Under 2,5 mål: 1,98*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på den svenska matchen hos: Svenska Spel