Speltips Pittsburgh – Nashville Game 5

Det börjar gå mot ett avgörande i NHL och vi har ett speltips Pittsburgh – Nashville NHL-Final Game 5. Ska hemmafördel fortsätta vara avgörande i game 5?

Nashville vann senast hemma i Bridgestone Arena med övertygande 4-1 och kvitterade därmed matchserien till 2-2. Nu återvänder Stanley Cup finalen till Pennsylvania där Penguins vunnit båda sina matcher. Ska hemmafördel fortsätta vara avgörande i denna jämna final?

Speltips Pittsburgh - Nashville NHL-Final Game 5

Speltips Pittsburgh – Nashville Game 5

Det står 2-2 i matcher och Nashville siktar nu på att bygga vidare på sitt momentum som man skaffat sig efter dubbla segrar i hemmaborgen i match tre och fyra. Redan i de två inledande matcherna i denna matchserie var dock Predators det bättre laget, men svagt spel av Pekka Rinne och en hel del otur gjorde att Preds förlorade båda de matcherna.

Samtliga matcher har haft samma typ av skript. Nashville har dominerat den fysiska kampen och Pittsburgh har hållit jämna steg tack vare sin snabbhet i omställningsspelet och råtalang. Men summerar vi mötena så här långt har Predators varit laget som tacklat mest och skjutit flest skott i nästan samtliga perioder av denna matchserie. Penguins ska vara glada att man är kvar i serien, och faktiskt, fortfarande är favorit att vinna mästerskapet tack vare sina två hemmamatcher.

Känslan just nu är däremot att det är tveksamt om Pens faktiskt har något kvar i tanken. Båda dessa lag har spelat över 100 matcher den här säsongen och Nashvilles bredd är nu mer imponerande än superstjärnorna i Penguins. (Nashville vinner 2,85 hos Svenska Spel)

Tittar vi på målvaktssidan inledde Pekka Rinne som sagt serien svagt men har spelat upp sig rejält på slutet. Han har varit hela slutspelets bästa målvakt totalt sett och varit tryggheten själv en längre tid. I Penguinslägret är det mer tveksamheter just nu. Tränaren Mike Sullivan har inte bestämt sig för om Matt Murray får fortsatt förtroende eller inte och överväger att slänga in Marc Andre Fleury mellan stolparna. Oavsett om vi får se en revanschsugen Murray eller en tänd Fleury är känslan att mötet blir målfattigt med två skickliga målvakter på isen och matchens stora betydelse. (Under 4,5 mål: 2,17 hos Svenska Spel)

Ska Predators vinna i PPG Paints Arena och skaffa sig ett läge att avgöra framför de fanatiska hemmafansen eller skaffar sig Penguins dubbla matchbollar?

Pittsburgh – Nashville NHL final

Match: Pittsburgh – Nashville
Tävling: Final Stanley Cup Game 5
Plats: PPG Paints Arena
Tid: 02.00
TV: TV10 och Viasat Hockey
Odds: 1) 2,16 X) 3,65 2) 2,85*
Över 5,5 mål: 2,07 Under 5,5 mål: 1,62*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på NHL-matchen: Svenska Spel