Speltips Sverige U21 – England U21 den 16 Juni 2017

Sverige mot ett boostat England i premiären och vi har ett rykande hett Speltips Sverige U21 – England U21 den 16 Juni 2017!

Sverige mot England är startskottet på U21 EM turneringen nere i Polen. De regerande mästarna Sverige åker till mästerskapet med målsättningen att försvara guldet men med vetskapen att det kan bli tufft. I Englands läger är spelarna sugna på att ta landets andra juniorguld den här sommaren efter att Englands U-20 grabbar nyligen gick och vann VM.

Speltips Sverige U21 - England U21 den 16 Juni 2017

Speltips Sverige U21 – England U21

Vi minns alla tillbaka med härliga minnen från Sveriges skrällseger i U21-EM för två år sen. Från det laget har vi bara kvar Simon Tibbling och Kristoffer Olsson som båda kommer få dra ett stort lass den här gången. I det nya cupformatet med tolv lag är det ännu tuffare att ta sig vidare från gruppen till semifinal så det gäller att Sverige kommer igång direkt mot gruppens favorit England.

England åker till mästerskapet med tanken att bygga vidare på framgången från U20-VM för bara en knapp vecka sen. Det är inga spelare från det laget med här dock, utan här är det spelare som kommit lite längre fram i sina karriärer. Truppen är stark med mängder av erfarenhet av Premier League-spel. I laget hittar vi bland annat Pickford i mål, Holding som försvarschef, kapten Ward Prowse på mitten och Tammy Abraham på topp. Jämför vi med den svenska truppen som främst består av allsvenska spelare är Englands trupp snäppet vassare. Speltips: England vinner 1,87 * hos Svenska Spel

Tammy Abraham är en spelare Sveriges mittback Une Larsson måste ha koll på. Abraham stod för 26 mål i alla tävlingar under den här säsongen på lån i Bristol City från Chelsea. Han är snabb i djupled, bra en mot en och visade även upp under fjolåret att han är en klinisk avslutare.

Den förväntade matchbilden är en relativt låst match om vi ser till lagens styrkor och matchens stora betydelse för turneringen i stort. Sverige har haft lagmaskinen och den uppoffrande defensiven som styrka under flera år nu och synar vi Englands trupp är det framförallt defensivt de har sina främsta spelare. I kvalet imponerade också de unga lejonen bakåt med bara tre insläppta mål på åtta matcher. Speltips: Under 2,5 mål: 1,69* hos Svenska Spel

Ska Sverige ge oss en till oförglömlig sommar när vi alla rycks med i den härliga unga entusiasmen eller blir Englands lag med mycket Premier League erfarenhet för svåra?

U21 EM premiär 16 juni 2017

Match: Sverige U21 – England U21
Tävling: U21-EM
Plats: Kolporter Arena (Kielce)
Tid: 18:00
TV: Kanal 5 och Eurosport 1
Odds: 1) 3,85 X) 3,18 2) 1,87*
Över 2,5 mål: 1,92 Under 2,5 mål: 1,69*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel