Januariturnén 2023 – Landskamper Sverige – Finland – Island

Efter två år av Corona så är äntligen Januariturnén 2023 tillbaka för Sveriges Fotbolls Herrar. Sveriges landslag reser ner till Portugal för att möta två nordiska grannländer. Sverige vann mot Finland den 9 januari med 2-0 och den 12 möter vi Island. Få hela truppen och speltips på de båda landskamperna här nedan.

Missa inte att du kan få en oddsbonus på upp till 2500 kr hos Snabbare

Januariturnén 2023 - Landskamper Sverige - Finland - Island

Speltips Sverige – Island – Januariturnén 12/1 2023

Matchen startar 19:00 svensk tid torsdag den 12 januari 2023 Algarve stadion i Faro, Portugal

Sverige kommer rotera mycket så att alla ska få chansen att visa upp sig och det gör att vi tror att den andra matchen mot Island blir lite annorlunda än den första mot Finland. De spelarna som inte fick spela mot Finland kommer få chansen. Och i och med att man bara får använda 6 byten så blir laguppställningen lite annorlunda. Dessa spelare som kommer få chansen här är inte lika vassa som den första uppställningen så om vi ska tippa något så är det att det blir tuffare. Många av spelarna har heller aldrig spelat ihop så spelet kan bli lite krampaktigt.

Island ligger för närvarande på plats 62 på FIFA-rankingen och laget är inte vad det en gång varit. Många storstjärnor har slutat men det finns fortfarande en del bra spelare som spelar i England som t-.ex Gylfi Sigurdsson i Everton. Dessa spelare kommer dock inte vara med i denna samlingen tror vi. Men Island kämpar alltid och detta blir en tuff match för ett orutinerat Sverige.

Laguppställning Sverige – Island 4-4-2

Målvakt: Widell Zetterström
Backar: Mendez, Ekdal, Kurtulus, Boman
Mittfältare: Findell, Larsson, Hussein, Ondrejka
Forward: Gigovic, Osoro

Speltips Island vinner

Bästa odds Landskamper

Här är bästa odds på matchen Sverige – Island.

Speltips Sverige – Finland – Januariturnén 9/1 2023

Matchen startade 19:45 svensk tid torsdag den 9 januari 2023 och spelades på Algarve stadion i Faro, Portugal. Sverige vann med 2-0

Sverige och Janne Andersson vill ta sig en titt på Svensk fotbolls framtid och han gör det varje år sen en tid tillbaka genom Januariturnén 2023. Han har tagit med sig en orutinerad trupp med 24 spelare från Allsvenskan och 1 från Norge och en från Danmark. Spelarna är unga och många har inte spelat så mycket i Landslaget sedan tidigare.

Men detta är en bra chans att visa upp sig för Janne och hans stab för att veta om man har det som krävs för att ta en plats i Sveriges A-landslag.Därför är det svårt att tippa hur det går i såna här träningslandskamper. Men det är samma förutsättningar för Finland.

Finland är rankade som nummer 56 i världen på FIFArankingen. De har inte varit så bra på fotboll förrut men nu är det nåt på gång inom finsk fotboll. Med storstjärnor som Teemu Pukki och Glen Kamara så har man ett bra landslag på gång. Mot Sverige kommer många nya och unga spelare få chansen och vi tror inte att de håller lika bra klass som Sverige. Därför tror vi att Sverige kommer ta det här relativt lätt seger här. Bästa odds hittar ni längre ned på sidan.

Laguppställning Sverige -Finland 4-4-2

Målvakt: Wahlstedt
Backar: Andersson, Bångsbo, Kurtulus, Eriksson
Mittfältare: Nanasi, Gustavsson, Gustavsson, Ayari
Forward: Jeremejeff, Asoro

Speltips: Sverige vinner!

Truppen till Januariturnén 2023

Dessa spelare är uttagna till Sveriges landslag för att spela mot Finland och Island:

Målvakter: Oliver Dovin, Hammarby, Leopold Wahlstedt, Odds BK, Jacob Widell Zetterström – Djurgården

Försvarare: Elias Andersson – Djurgården, Andre Boman – Varberg, Johan Bångsbo – IFK Göteborg, Hjalmar Ekdal – Djurgården, Edvin Kurtulus – Hammarby, Victor Eriksson – Värnamo, Josafat Mendez – AIK.

Mittfältare: Yasin Ayari – AIK, Samuel Gustafson, Häcken, Simon Gustafson, Häcken, Carl Gustafson, Kalmar, Hampus Findell – Djurgården, Armin Gigovic, Odense, Bilal Hussein – AIK, Hugo Larsson – Malmö FF, Sebastian Nanasi – Malmö FF, Jakob Ondreja – Elfsborg, Moustafa Zeidan – Malmö FF.

Anfallare: Noah Persson, Mjällby , Joel Asoro – Manchester United, Alexander Bernhardsson – Elfsborg, Omar Faraj – AIK, Alexander Jeremejeff – BK Häcken.

Robban

Sport och spelintresserad som älskar fotboll och övrig sport. Skriver initierade speltips och har gjort sedan 2010. Kollar mycket Premier League, Champions League och Allsvenskan

Du gillar kanske också...