När startar fotbollsligorna i Europa igen

Som vi tidigare har skrivit om så är det diskussioner om när Allsvenskan och Premier League kan starta igång igen. Nu går vi igenom när fotbollsligorna i Europa startar igen. Allsvenskan är nu föreslagen att starta den 14 juni. Vi ger dig hela listan land för land.

En annan nyhet är att ni som gillar att spela på sport nu får passa på att ta en bra oddsbonus då regeringen har på förslag att minska alla bonusar till max 100 kr i bonussumma. En bonus du kan ta redan nu är Unibet som ger dig 100% upp till 2000 kr. Till Unibet

När startar fotbollsligorna i Europa igen

När startar fotbollsligorna i Europa – land för land

Vi går igenom och kollar när de största fotbollsligorna i Europa och världen kan starta igen. En nyhet är att Sydkorea startar först med toppfotboll och planerar att starta sin liga 8 maj med publik!

Tyskland – Bundesliga startar den 16 maj

Den högsta serien i Tyskland Bundesliga startar den 16 maj utan publik för att kunna slutföra säsongen. Det slutliga beskeden är nu taget av politikerna! Läs mer om Bundesliga starten den 16 maj.

Italien – Serie A kan starta månadsskiftet maj/juni

Det hårt coronadrabbade Italien tittar också på möjligheten att starta upp fotbollen igen. Här finns en möjlig start i månadsskiftet maj/juni. Om det blir spel kommer det att vara utan publik.

Spanien – La Liga möjlig start i juni

Spanien är även de hårt drabbade av Corona och där är spel för la Liga högst oklart om det kommer igång. Som tidigaste start har nämnts början av juni. Detta är dock högst osäkert om det ens bli nåt spel mer denna säsongen.

Premier League startar tidigast 6-7 juni 2020

Som vi tidigare nämnt så siktar Premier League på att starta helgen 6-7 juni utan publik. Men inget beslut är ännu taget och spelarna har inte börjat träna ihop ännu.

Så här planerar övriga ligor att starta igen

 • Belgien Jupiler Pro League har avslutats för säsongen och kommer inte att återupptas.
 • Frankrike Ligue 1 är uppskjutet och ser ut att ställas in och sikta på comeback i september igen.
 • Holland – Ligan är avslutad utan att kröna någon mästare.
 • Sydkorea – En positiv nyhet finns i alla fall då Sydkorea planerar att starta upp igen redan om två veckor den 8 maj.
 • Vitryssland – Spelar vidare utan att ha stängt. En av få ligor som inte påverkas av coronakrisen.
 • Portugal – Provsioriska planer på att färdigstlla ligan innan 30 juli finns. Oklart om det går att genomföra dock.

Unibet bonus på 100% upp till 2000 kr

Vi passar på att tipsa om en bra oddsbonus från Unibet. Den är på 100% upp till 2000 kr + 50 free spins. Sätter du in 2000 kr har du alltså 4000 kr att spela på när fotbollsligorna drar igång igen. Du har 60 dagar på dig att omsätta bonusen så det finns gott om tid. Dock så kommer förmodligen den inte gälla efter den 1 juni om regeringen förslag om restriktioner går igenom.

Robban

Sport och spelintresserad som älskar fotboll och övrig sport. Skriver initierade speltips och har gjort sedan 2010. Kollar mycket Premier League, Champions League och Allsvenskan

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. 27 april, 2020

  […] Så ser läget ut just nu. Vi uppdaterar när det kommer mer info eller nya datum. Läs även om när övriga fotbollsligor startar igen. […]

 2. 5 maj, 2020

  […] Europeiska fotbollsligor har som målsättning att starta igång ligaspelet utan publik de kommande veckorna. I Premier League finns planer på att spela matcherna utomlands […]