När startar Premier League igen?

Fotbollen är ju som bekant pausad pga corona och så även den engelska fotbollen. När startar Premier League igen frågar sig många svenska fotbollsfans. Nu finns det uppgifter på att Premier League vill starta den 6 juni för att spela klart säsongen 2019/2020. Detta förutsatt att regeringen och läget tillåter det.

Det kommer i så fall att ske inför tomma läktare och Wembley är en spelplats som nämnts. Detta är än så länge inga bekräftade uppgifter. Det som är bekräftat är att Premier League är uppskjutet till den 30 april 2020.

När startar Premier League igen?

Därför vill man slutföra Premier League säsongen 2019/2020

Det finns flera skäl till varför man vill spela klart den innevarande säsongen och det främsta skälet är pengar, men även rättvisa och upp och nedflyttning.

  • Pengar: Premier League klubbarna har ett lukrativt tv-avtal och de kan bli tvingade att betala om inte matcherna sänds via tv klart. En annan del är de klubbar som får chansen att komma upp i Premier Leageu värderas ofta till en miljard i ökade intäkter.
  • Rättvisa: Att kora en segrare innan allt är matematiskt klart är alltid svårt även om Liverpool i praktiken redan var klara mästare. Vilka ska få Europa platserna och vilka åker ur Premier League. Detta gäller även de lagen i de lägre serierna som är hårt ansträngda av uteblivna intäkter.

Hur startar Premier League igen?

Enligt förslaget som flera brittiska tidningar skriver om siktar man på att starta med matcher igen lördag den 6 juni. Och sen spelas flera matcher samma dag tills dess att säsongen är slutförd. Man vill spela inför tomma läktare på Wembley och att spelare och ledare bor på St Georges Park som är FAs egna träningsanläggning. Man kommer då att spela klart under 6 veckor. Detta är förutsatt att den brittiska regeringen tillåter detta. Klart är även att det finns tid då Fotbolls EM är flyttat till 2021.

Finns det någon fotboll att betta på nu?

I dessa tider finns det inte mycket fotboll att spela på det som finns är några få ligor som fortfarande kör på bland annat den Vitryska högsta ligan, En liga i Nicaragua och lite träningsmatcher inom svensk fotboll. De spelbolag som har bäst odds på detta är Betfair. Där finns även svenskt trav att spela på.

Men vi som gillar engelsk fotbolls får vänta på att Premier League startar igen hoppas att den kommer igång i juni så att vi kan se och njuta av bra fotboll igen.

✅ När startar Premier League säsongen 2019/2020?

Enligt brittisk media siktar de på att dra igång Premier League den 6 juni 2020 och spela klart under 6 veckor. Förslaget är att spela inför tomma läktare på Wembley.

✅ Varför vill man slutföra Premier League säsongen till varje pris?

Svaret är pengar framförallt. Det skulle kosta väldigt mycket pengar om de lukrativa TV-avtalet inte fullföljs då klubbarna blir återbetalningsskyldiga. De vill även se till rättvisa så att rätt lag vinner ligan och blir uppflyttade respektive nedflyttade.

✅ Hur ska Premier League kunna slutföras?

Inför tomma läktare på Wembley är ett av förslagen. Detta beror på om läget har blivit bättre och att den brittiska regeringen tillåter det.

Robban

Sport och spelintresserad som älskar fotboll och övrig sport. Skriver initierade speltips och har gjort sedan 2010. Kollar mycket Premier League, Champions League och Allsvenskan

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 19 april, 2020

    […] har just nu ingen oddsbonus vi räknar med att det återkommer när Premier League startar upp igen. Info om övriga oddsbonusar hittar ni på […]