Norge – Sverige 13 juni 2017

Snart semester och vi laddar upp med Norge – Sverige 13 juni 2017. Sverige ställs mot Lasse Lagerbäck i Oslo!

Sverige stod för en stor skällseger mot Frankrike i fredags när Ola Toivonen avgjorde i matchens absolut sista sekunder. Nu rundas landslagsveckan av med en prestigefylld träningslandskamp mot Lasse Lagerbäcks Norge.

Strax efter halv elva i fredags satte Ola Toivonen hela Sverige i extas. Efter en osedvanlig tabbe av Frankrikes målvakt Hugo Lloris kunde Degerforssonen placera in matchavgörande 2-1 från halva plan i matchens sista sekunder. Skrällsegern innebar svensk ledning i kvalgrupp A och chansen till VM-spel i Ryssland nästa sommar har ökat markant. Landslagsveckan rundas nu av med match mot Norge på Ullevål.

Norge - Sverige 13 juni 2017

Speltips Norge – Sverige 13 juni 2017

Efter att Norge startat kvalet miserabelt fick tränare Per-Mathias Högmo sparken och ersattes av ingen mindre än Lasse Lagerbäck. Lagerbäcks start som förbundskapten i sitt nya land har inte varit den bästa och norrmännen har inte lyckats vinna någon av de tre kamperna med svensken vid rodret. I lördags såg dock Norge bättre ut än på länge när laget spelade 1-1 mot slutspelsjagande Tjeckien. Faktum var dock att Norge var det klart bättre laget i matchen och borde vunnit. I denna träningskamp lär vårt grannland vara mer motiverat och på hemmaplan ska de ha en god chans till vinst. (Norge vinner, insatsen tillbaka vid oavgjort: 2,03* hos Svenska Spel)

Det blir ett nytt svenskt lag på banan som äntrar Ullevål i Oslo. Fyra startspelare i Olsen, Granqvist, Lustig och Berg har redan gått på semester och Janne Andersson får klara sig utan dessa ordinarie spelare. Istället har Rohdén, Hult och doldisen Samuel Armenteros kallats in. Armenteros med kubanskt ursprung gick tidigt som ungdomsproffs till Holland men har producerat mål mängder av säsonger i Eeredivisie och är ett respekterat namn i Holland. Förhoppningsvis ger Janne Andersson åtminstone en halvtimme för landslagsdebuterande Armenteros att visa vad han går för.

Träningslandskamper blir ofta sönderryckta av byten och har därför en tendens att få lågt tempo. De två senaste matcherna som Sverige ställts mot Norge på bortaplan har varit otroligt sega tillställningar som slutat 0-0. Med en Lagerbäck som prioriterar defensiven och ett Sverige som kommer rotera friskt är risken stor att det blir en målfattig match på Ullevål. (Under 2,5 mål: 1,67* hos Svenska Spel)

Vem av vännerna Janne Andersson och Lasse Lagerbäck blir det som går vinnande ur denna nordiska prestigekamp?

Matchinfo Norge – Sverige 13 juni 2017

Match: Norge – Sverige
Tävling: Träningslandskamp
Plats: Ullevål
Tid: 19.45
TV: TV4
Odds: 1) 2,85 X) 3,10 2) 2,41*
Över 2,5 mål: 2,15 Under 2,5 mål: 1,67*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen: Svenska Spel