Speltips 11 juni 2017 – Island – Kroatien VM kval

Island jagar Kroatien i gruppfinal på ön. Hur slutar matchen? Det ska vi reda på i vårt Speltips 11 juni 2017 när Island – Kroatien möts i VM kvalet!

Island har inte upplevt någon bakfylla sedan det bragdartade EM-äventyret i somras. I VM-kvalet har man imponerat med tio poäng och en andraplats i gruppen. Ikväll tar man emot serieledande Kroatien i en ren seriefinal.

Speltips 11 juni 2017 - Island - Kroatien VM kval

Speltips Island – Kroatien

Efter Lasse Lagerbäcks avgång har Island fortsatt leverera och har skrapat ihop tio poäng på fem matcher. Hemma i Reykjavik har man två raka vinster mot Finland och Turkiet. Den enda torsken hittills kom just mot Kroatien i Zagreb där hemmalaget var ett nummer för starka och kunde manövrera ut öborna med 2-0. Men nu kan islänningarna ta revansch direkt i denna toppmatch i grupp I.

Förlusten borta var det inget snack om, men Island är betydligt starkare hemma. Stjärnan Gylfi Sigurdsson och hans lagkamrater har ett imponerande facit på ön och inte förlorat en tävlingsmatch sedan 2013. Senast Kroatien kom på besök var i 2013 i en play off-match till VM. Den matchen slutade 0-0, trots att islänningarna spelade med en man mindre i 40 minuter. Kroatien lär inte gråta över en pinne här då det skulle innebära att man behåller avståndet på tre poäng ner till andraplatsen. Speltips: Oavgjort: 3,23* Svenska Spel

Mycket tyder på en målsnål och tight tillställning ikväll. Bägge lagen bygger från defensiven. Kroatien har bara släppt in ett mål på fem matcher i detta kval. Och i Islands åtta senaste matcher har bara en slutat med mer än två nätrassel. Resultatmässigt kan det här bli en repris på när kroaterna var på besök 2013. Speltips: Under 1,5 mål: 2,90* Svenska Spel

Ska Kroatien bli det första laget på fyra åra att vinna mot ön. Eller kan Island fortsätta imponera i sitt hemmaspel och ta sig ett steg närmare ytterligare ett stort mästerskap?

VM kval Island – Kroatien

Match: Island – Kroatien
Tävling: VM Kval
Plats: Laugardalsvöllur (Reykjavik)
Tid: 20.45
TV: Eurosport 1
Odds: 1) 3,80 X) 3,23 2) 1,94*
Över 2,5 mål: 2,21 Under 2,5 mål: 1,60*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen: Svenska Spel