Speltips 23 Maj 2017 – GAIS vs Gefle

Det är två sargade lag som möts på Gamla Ullevi ikväll! Vi har ett speltips 23 maj 2017 på matchen mellan GAIS och Gefle i Superettan!

De kanske två mest underpresterande lagen efter åtta omgångar i Superettan drabbar under tisdagen samman på Gamla Ullevis gräsmatta. Blir det GAIS som reser sig efter den förkrossande 1-7 förlusten senast eller ska Gefle ta sig upp från nedflyttningsträsket i denna ödesmatch?

Speltips 23 Maj 2017 - GAIS vs Gefle

Speltips GAIS – Gefle 23 maj 2017

Både GAIS och Gefle var tippade på den övre halvan när tränarna möttes på upptaktsträffen före serien. Inget av lagen har dock varit nära att motsvara förväntningarna och efter åtta omgångar har de bara lyckats skrapa ihop tre segrar tillsammans. Matchen i Göteborg under tisdagskvällen betyder oerhört mycket för att få en skjuts i rätt riktning inför framtida matcher.

Båda lagen föll tungt i veckan och värst var det för göteborgarna. Efter en tidig 1-0 ledning föll Makrillarna igenom totalt och släppte hela sju (!) mål i bortamatchen mot Varberg. Vårens tidigare solida försvarsspel var som bortblåst och det såg retfullt enkelt ut när hallänningarna gjorde ett par av målen. I Gefle har försvarsspelet inte fungerat på hela säsongen och laget är det som släppt in överlägset flest i serien med 21 stycken. Med två försvarslinjer i trasor kan publiken vänta sig att se mål på Gamla Ullevi. Speltips: Över 3,5 mål: 2,97* hos Svenska Spel

Truppmässigt har Gefle fått behålla större delen av truppen som förra året trillade ur Allsvenskan. Det är därför en gåta att Gästriklaget presterat så dåligt och egentligen hela fotbollssverige väntar på att laget ska komma igång. Mot ett GAIS utan självförtroende finns en bra chans att ta en efterlängtad seger och kanske kan Gefles hittills obefintliga försvarsspel klara av GAIS offensiv som gjort minst mål i Superettan. Speltips: Gefle vinner: 3,45* hos hos Svenska Spel

Det är alltså Superettans sämsta offensiv i GAIS som ställs mot seriens sämsta defensiv i Gefle. Kommer något lag gå segrande ur striden och avancera i tabellen eller kommer det sluta med delad pott och två förlorare?

Matchinfo GAIS-Gefle i Superettan

Match: GAIS-Gefle
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: TV4 Sport
Odds: 1) 1,92 X) 3,47 2) 3,45*
Över 2,5 mål: 1,77 Under 2,5 mål: 1,96*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel speltips