Speltips Chelsea – Tottenham FA Cup semifinal 2017

Speltips Chelsea – Tottenham FA Cup semifinal 2017 och det har inte varit mer jämt och spännande i Premier League den här säsongen än just nu. Ligan som för några veckor sedan kändes avgjord handlar nu om Chelsea eller Tottenham och de får här mäta sina krafter i FA-cupens semifinal på Wembley den 22 April 2017.

Matchen är nr 1 på veckans stryktips med en jackpott på 13 miljoner hos Svenska Spel

Speltips Chelsea - Tottenham FA Cup semifinal 2017

Speltips Chelsea – Tottenham FA Cup semifinal 2017

Chelsea har med två förluster i sina fyra senaste matcher fått se sin ledning i toppen av Premier League minska till endast fyra poäng. Bakom jagar Tottenham med sju raka segrar och Chelseatränaren Antonio Conte beskrev de lilavita som Premier Leagues bästa lag för stunden.

Lagen har denna säsong vunnit sina respektive hemmamatcher mot varandra. 2-1 på Stamford Bridge till Chelsea och 2-0 till Tottenham på White Hart Lane. Vi minns även matchen mellan lagen i slutet på förra säsongen där Chelsea satte stopp för Spurs titeldrömmar i en 2-2 match som innehöll totalt 12 gula kort och en rejält irriterad stämning bland spelarna. Denna match är på förhand svår att förutspå då det råder en osäkerhet kring vilken prio respektive tränare kommer att ge denna FA-cupsemi. Det som kommuniceras är att det kommer att ställas ut slagkraftiga elvor och då får Tottenham gälla som knapp favorit med den strålande form de är i.

Tittar vi på målmarknaden så kan vi konstatera att de fem senaste matcherna lagen emellan varit relativt målsnåla med ett målsnitt på 1.8 mål per match. Från ligan känner vi till att det är två väldigt defensivt skickliga lag, Chelsea snittar 0,84 insläppta mål per match och Spurs snittar 0,69 insläppta mål per match. Dessutom ska sägas att Chelseas anfallare Diego Costa är inne i en tung period just nu både målmässigt och i spelet. Han har inte gjort mål på sex matcher och formen från i höstas är borta.

Laget som vinner matchen på lördag skaffar sig viktigt momentum inför slutet av Premier League, sänker moralen hos titelkonkurrenten och har chansen att ta dubbeln denna säsong.

Vi har med alla dessa kryddor en riktigt härlig match att se fram emot!

Speltips Chelsea – Tottenham:
– Tottenham vinner, insatsen tillbaka vid oavgjort: 1,86*
– Under 2.5 mål till oddset: 1,74*
– Båda oddsen från Svenska Spel

FA cupen semifinal

Match: Chelsea – Tottenham
Plats: Wembley Stadium
Tid: 18:15
TV: Viasat Sport Premium
Odds: 1) 2,55 X) 3,18 2) 2,62*
Över 2.5 mål: 2,01 Under 2.5 mål 1,74*

Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel