Speltips Djurgården – AIK 22 maj 2017

Dags för ännu ett hett Stockholmsderby och vi ger dig ett speltips Djurgården – AIK 22 maj 2017. Kan Djurgården bli av med derbyspöket?

Derbymatcherna mot AIK har inte varit någon rolig historia för Djurgården. Blåränderna har inte vunnit ett derby mot Gnaget sedan 2011 och en vinst mot värsta rivalen står högt på listan för alla Djurgårdsfans. Kanske är det dags nu när ett intressantare Djurgårdslag än på länge ställs mot ett AIK som fått fokusera på allt annat än fotboll i veckan.

Speltips Djurgården - AIK 22 maj 2017

Speltips Djurgården – AIK 22 maj 2017

Säsongens första tvillingderby mellan Djurgården och AIK står för dörren när värsta rivalerna drabbar samman på Tele2 Arena under måndagen. Med ett starkare Djurgårdslag än på flera säsonger får Blåränderna för första gången på mycket längre bära favoritskapet. Ett fult Tele2 väntas där Djurgårdssupportrar längtar efter att slå Gnaget för första gången sedan 2011.

Spelmässigt har Djurgården i mestadels av matcherna imponerat den här säsongen, framförallt på Tele2 Arena. I veckan kom dock en liten plump i protokollet när Blåränderna bara fick med sig en poäng från Jönköping, något de faktiskt ska ha varit nöjda med efter en spelmässigt svag insats. Frågan är om spelarna laddade redan då inför denna laddade match?

Även om Djurgården haft otroligt svårt för AIK de senaste säsongerna talar mycket för Blåränderna här. Solnalagets uppladdning har störts av förra veckans inställda match mot Göteborg på grund av matchfixning där minst en AIK-spelare ska ha varit inblandad. Med Göteborgsmatchen uppskjuten skjuts avstängningarna på målvakten Oscar Linnér och viktiga Daniel Sundgren till denna match och båda missar således derbyt. Ska Djurgården bryta AIK-spöket är det ett ypperligt tillfälle nu. (Djurgården vinner: 2,23* hos Svenska Spel)

AIK har än så länge inte fått det offensiva spelet att stämma. Något som fungerat bra det sista är dock defensiven med fyra raka nollor. Med ett Djurgården som går ut som favoriter och kommer gasa från start lär Rikard Norlings AIK lägga sig lågt och lita på sin defensiv för att ställa om på de lägen som uppkommer. Som alltid i ett derby lär det dessutom bli mer kamp än skönspel och det skulle förvåna om det blir något målkalas. (Under 2,5 mål: 1,87* hos Svenska Spel)

Det väntar alltså en riktig prestigekamp mellan dessa båda Stockholmslag under måndagskvällen. Ska Djurgården bryta Derbyspöket och vilket lag kommer ta upp kampen på Malmö i toppen på allvar?

Matchinfo Djurgården – AIK i Allsvenskan

Match: Djurgården – AIK
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 19.00
TV: Cmore Sport
Odds: 1) 2,23 X) 3,35 2) 2,93*
Över 2,5 mål: 1,89 Under 2,5 mål: 1,87*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel