Speltips Europa League final 2017 – Ajax mot Man Utd

Blir det Manchester United eller Ajax som lyfter trofén på Friends Arena? Läs allt om matchen i vårt speltips Europa League final 2017.

Stockholm är skådeplatsen för årets Europa League final. Engelska Manchester United ställs mot holländska storlaget Ajax och en tung titel står på spel. Vi har en härlig match att se fram emot på onsdagen när Stockholm kommer koka framåt kvällen.

Speltips Europa League final 2017

Speltips Europa League final 2017 - Ajax mot Man Utd

Det här är matchen som kunde varit Zlatans perfekta avsked. Nu blir det istället “bara” en stor match för de båda klubbarna. Ajax vill avsluta säsongen med att bärga en titel efter att antagonisten Feyenoord vann ligan och Man United suktar efter CL-spel till nästa säsong samt att plocka hem den enda bucklan som klubben saknar från internationella turneringar.

Det är ett ungt och intressant Ajax som tagit sig hela vägen till årets Europa League final. Laget har flera intressanta spelare som mittbackstalangen Davinson Sanchez, offensiva kreatören Hakim Ziyech och danska anfallsstjärnan Kasper Dolberg. Det är några av alla unga spelare som blomstrar och den här uppsättningen av Ajax får flera äldre supportrar att drömma tillbaka till Ajax unga lag i början på 70-talet som vann tre raka europeiska cuptitlar (dåtidens Champions League).
Laget har imponerat i årets EL-spel och har skapat flest målchanser och skott på mål av samtliga lag i turneringen. Tränaren Peter Bosz har varit noggrann i sin matchförberedelse och har i veckan kontaktat föredetta Unitedtränaren Louis Van Gaal för att gå igenom hur man taktiskt ska slå detta Man United. Speltips: Ajax vinner, insatsen tillbaka vid oavgjort 3,00 Svenska Spel

Manchester United kommer till den här matchen med hög insats. Tränaren Mourinho har de senaste veckorna prioriterat bort ligaspelet och satsat fullt ut på EL-spelet. Laget missade CL-spel i ligan och fansen kräver nu seger här för att säsongen inte ska ses som ett totalt misslyckande. Här lär taktiken från Mourinhos sida vara lik den han använder sig av i stora matcher. Laget kommer ha en defensiv approach och respektera Ajax skickliga offensiv. Det skulle inte förvåna om vi fick en mållös match och att det sen avgörs i en förlängning Speltips: Resultat 0-0: 9,00* Svenska Spel

Kan det unga spännande Ajax vinna deras första internationella titel på 22 år eller ska Jose Mourinhos United vinna och plocka hem den enda bucklan de ännu inte införskaffat sig? Europa League finalen 2017 kommer avgöra!

Europa League final 2017

Match: Ajax – Manchester United
Plats: Friends Arena
Tid: 20.45
TV: Kanal 9
Odds: 1) 4,10 X) 3,27 2) 1,83*
Över 2,5 mål: 2,13 Under 2,5 mål: 1,63*

*Oddsen är semifasta och kan ändras, du hittar de aktuella oddsen här

Spela på matchen hos: Svenska Spel