Spanska La Liga

Spanska La Liga 2022/23 säsongen startade den 12 augusti 2022 och avslutas i juni 2023. Här hittar ni spelschema, resultat, målskyttar och odds. Du ser alla matcher i La Liga under säsongen via gratis live stream hos Speltips Unibet

Tabell La Liga och spelschema 2023

Bästa odds La Liga matcher

Här följer bästa odds på kommande La Liga omgång med odds från de bästa svenska spelbolagen jämförd:

La Liga 2022 vanns av Real Madrid och tvåa kom Barcelona och därefter Atletico. Årets säsong i La Liga 2022/2023 startade den 6 augusti och avslutas i juni 2023. Det är som vanligt en trekamp mellan Barcelona och de båda Madridlagen. Här finns även en uppdaterad tabell för La Liga ovanför. Det troliga är att Real Madrid och Barcelona gör upp om ligatiteln. Barcelona fick igång spelet i slutet och blir farliga tror vi. Real har de även ett mycket bra lag som bara blir bättre.

Speltips La Liga 2023

Årets La liga är inte olikt föregående säsong då det handlar om tre lag som väntas kunna vinna ligan. Det står som vanligt mellan Real Madrid, Barcelona och utmanaren på senare år Atletico Madrid. Vi går igenom lag för lag och ger dig ett speltips på vem som vinner La Liga!

Real Madrid

Real Madrid med Ancelotti har hittat glädjen i spelet igen och vann ligan samt gick till Champions League final. Den bästa spelaren över hela säsongen var Karim Benzema som på egen hand var den som avgjorde kvartsfinalen och semifinalen i CL. En liten miss var att Kylian Mbappe inte kom då man hade siktat in sig på hans tjänster. han valde att stanna i PSG. Nu är frågan vilket spektakulärt namn som Real Madrid kommer locka. Den duktige mittfältaren Tchouameni är klar för att förstärka truppen. Men de har fortfarande en av de bästa trupperna för att kunna vinna La Liga.

Barcelona

Barcelona har byggt om men nya spelare och det har på sistone sett bättre ut. Fortfarande saknas det lite spets för att på allvar kunna hota Real Madrid i toppen men får man till nåt nyförvärv kan det bli en spännande säsong för Blaugrana. Aubameyang anslöt i Januari och han är en mycket duktig spelare som vet var målet sitter. Kan han få en hel försäsong kan han tillsammans med Depay bli tungan på vågen för Barcelona. Nu har man även landat Robert Lewandovski från Bayern och det är en mycket duktig och pålitlig målskytt. Kan han göra skillnaden och få Barcelona upp i topp igen?

Atletico Madrid

Atletico slutade på en tredjeplats förra säsongen och vi tror inte att de kommer högre i år. Det börjar bli lite sämre med spelet för Simeone och frågan är om det räcker för att på allvar utmana de båda giganterna i toppen. De har Joao Felix som den största stjärnan och nu är det är klart att Luis Suarez lämnar för spel i Uruguay. Griezmann kommer dock tillbaka från Barcelona och även Morata kommer tillbaks från lån. Det återstår att se om de räcker för att utmana giganterna.

Vårt speltips: Barcelona vinner La Liga

la liga tabell

Bästa odds vinnare av La Liga 2023

Så här såg oddsen ut inför säsongen .
Real Madrid bästa odds 2,25 hos Unibet
Barcelona bästa odds 2,40 hos Unibet
Atletico Madrid bästa odds 7,00 hos Bet365
Sevilla bästa odds 26,00 hos Unibet
Villareal bästa odds 51,00  hos Unibet
Real Sociedad bästa odds 81,00 hos Unibet

Oddsen var aktuella den 4 augusti 2022

Live stream La Liga 2023

Speltips Unibet har rättigheterna att visa alla matcher i La Liga för säsongen via live stream. Om du vill titta via vanlig tv är det CMORE som har rättigheterna att visa La Liga i Sverige. De tog över rättigheterna under 2019. I tabellen ovan ser du alla tv-tider och matcher som visas på La Liga.

Toppmatcher i Spanska La liga

Det är tre klubbar det brukar handla om i La Liga och det är Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid. Så här möts de under året.

2023-02-26 20:00 Real Madrid – Atlético Madrid
2023-03-19 20:00 Barcelona – Real Madrid
2023-04-23 20:00 Barcelona – Atlético Madrid