Tyskland – Sverige 4-4

Tyskland var precis så bra som alla sagt och Sverige var totalt utspelat. Man hade kommit överens om att ligga lågt i försvarsspelet och sen sätta press. Problemet var att pressen uteblev och Tyskland kunder göra lite som dom ville. Tyskarna spelade ett snabbt och säkert passningspel med mycket rörelse. Klose var glödhet och gjorde mål på sina chanser. Reuse snurrade och vred och Özil var genialisk. Målen trillade in och i halvlek stod det 3-0 med mersmak.

Häcken - Elfsborg

Andra halvlek började och man började fundera på om man skulle stänga av och göra en tidig kväll. Källström och Kacaniklic byttes in i paus för att få fart på spelet. Pang då sätter Özil 4-0 och nu var det nog många som stängde av. Efter 4-0 börjar tyskarna spela arrogant och släpper Zlatan fri och han gör inget misstag utan knoppar in 4-1 efter en fin boll från Källström. Några minuter senare Källström igen fram till Lustig som pangar in 4-2. Vad är det som håller på att hända? Nu börjar tyskarna skruva lite på sig på bänken. Tolv minuter efter reduceringen får Kacaniklic in en fin boll till Elmander som stöter in 4-3. Sverige hade kontakt igen. Nu börjar tyskarna att maska och får en del varningar.Sverige får ett gyllene tillfälle när Elmander jobbar fram bollen till nyss inbytte Tobias Sana som bara har att stöta in bollen i öppet mål men missar! Zlatan går fram och tröstar. Stort gjort av Kaptenen.

Stopptid: Sverige får ett litet tryck när det återstår en halvminut av matchen. Källström får in ett inlägg mot Zlatan som förlorar duellen men bollen går ut till en helt fri Rasmus Elm som dundrar in 4-4. Bragden i Berlin är ett faktum. Hur många hade trott på en sån här utveckling. Jag är glad som inte stängde av Tvn.

Bäst i Sverige var Kim Källström och Rasmus Elm.